Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

De 5 biopics op Netflix

De 5 biopics op Netflix

© tanka_v / Depositphotos.com

 


Biopics zijn biografische films die kijkers in staat stellen om zich onder te dompelen in het fascinerende leven van echte mensen. Netflix, het beroemde streamingplatform, biedt een gevarieerde selectie van boeiende biopics die de verhalen vertellen van invloedrijke en inspirerende persoonlijkheden. Hier is een selectie van biopics die je niet mag missen op Netflix.

 

1. "Rocketman"

 


"Rocketman" is een flamboyante muzikale biopic over het leven van Sir Elton John. De film verkent zijn moeilijke jeugd, zijn relatie met tekstschrijver Bernie Taupin, zijn worstelingen met verslaving en zijn opkomst naar roem. Taron Egerton speelt Elton John met een tomeloze energie en charisma. Hij legt de essentie van het muzikale icoon vast en levert memorabele muzikale prestaties. De film is een kleurrijke en emotionele viering van de buitengewone carrière van Elton John.

 

2. "Blonde"


"Blonde" is een biopic over Hollywoodicoon Marilyn Monroe, gebaseerd op de gelijknamige roman van Joyce Carol Oates. De film biedt een intiem en complex inzicht in het leven van Norma Jeane Mortenson en verkent haar persoonlijke en professionele worstelingen achter de glamoureuze façade van Marilyn Monroe. Ana de Armas levert een opvallende prestatie en belichaamt de kwetsbaarheid en kracht van deze filmlegende. "Blonde" is een aangrijpende duik in de vaak over het hoofd geziene realiteit van het leven van Marilyn Monroe.

 

3. "Le Mans 66 (Ford tegen Ferrari)


"Le Mans 66", ook bekend als "Ford v Ferrari", vertelt het aangrijpende verhaal van de rivaliteit tussen Ford en Ferrari voor de overwinning in de 24 uur van Le Mans in 1966. Matt Damon speelt Carroll Shelby, een visionaire autotechnicus, terwijl Christian Bale Ken Miles speelt, een getalenteerde maar onstuimige coureur. Deze biopic biedt een spannende onderdompeling in de wereld van de autosport en belicht de vriendschap en vastberadenheid achter deze historische race.

 

4. "The Irishman''


"The Irishman" is het meesterwerk van Martin Scorsese dat het leven volgt van Frank Sheeran, een voormalig soldaat die maffia huurmoordenaar werd. De film verkent verschillende decennia van de Amerikaanse criminele geschiedenis, waaronder de mysterieuze verdwijning van vakbondsman Jimmy Hoffa. Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci leveren meesterlijke prestaties in deze epische biopic die geschiedenis, misdaad en persoonlijk drama mengt. "The Irishman" is een monumentaal werk over loyaliteit, macht en verlies.

 

5. "Bohemian Rhapsody


"Bohemian Rhapsody" is een levendig eerbetoon aan Freddie Mercury, de charismatische leider van de band Queen. De film volgt de razendsnelle opkomst van de band, Mercury's persoonlijke en professionele uitdagingen en hun legendarische optreden tijdens het Live Aid-concert in 1985. Rami Malek zet Freddie Mercury op briljante wijze neer en leverde een prestatie die hem de Oscar voor Beste Acteur opleverde. Deze biopic viert de muziek, individualiteit en blijvende erfenis van Freddie Mercury en Queen.

De biopics op Netflix bieden een boeiende reis door het leven van bijzondere mensen die de geschiedenis hebben bepaald door hun bijdragen, talent en veerkracht. Of je nu een passie hebt voor muziek, film, autosport of misdaad, deze films bieden een lonende onderdompeling in de reizen van deze iconische figuren. Laat je inspireren door deze authentieke en ontroerende verhalen die de menselijke geest en zijn opmerkelijke prestaties vieren.

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:30 Atomic Blonde Thriller - 2:10 - Verenigde Staten - 2017 Tv-programma VTM3
20:35 You Only Live Twice Dramatische komedie - 2:10 - Engeland - 1967 Tv-programma VTM4
23:30 Trapped Film - 7:45 - Duitsland - 2002 Tv-programma VTM2
Series deze avond
20:25 CSI: Vegas Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
21:15 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
22:40 9-1-1 Drama - 1:05 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:45 Mr. Bean Serie/Feuilleton - 0:35 - Engeland Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:00 De goudvis Reportage - 0:50 - België Tv-programma EEN
21:00 Axel in Amerika Documentaire - 1:10 - België Tv-programma VIER
21:35 De Verraders: De Ronde Tafel Debat - 0:40 - België Tv-programma VTM
21:40 De Ideale Wereld Magazine - duiding - 0:45 - België Tv-programma EEN
22:10 Topdokters Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:15 Alloo bij de Verkeerspolitie Ontspanning - 1:20 - België Tv-programma VTM
22:50 Zillion, the Lost Tapes Documentaire - 0:40 - België - 2023 Tv-programma VTM2
23:00 De popcast Muziek - 0:55 - België Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame