Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Erotische films geïnspireerd door boeken

Erotische films geïnspireerd door boeken
© Lopolo / Depositphotos.com


Erotische films gebaseerd op boeken hebben vaak tot de publieke verbeelding gesproken en verleggen de grenzen van wat normaal gesproken wordt onderzocht in verfilmingen van romantische romans. Onder de meest spraakmakende werken van de afgelopen jaren vallen "Fifty Shades of Grey", "After" en "365 DNI" niet alleen op door hun gedurfde inhoud, maar ook door de culturele impact en het debat dat ze hebben losgemaakt. Dit artikel onderzoekt deze films, hun literaire oorsprong en hun ontvangst door publiek en critici.

 

Fifty Shades of Grey


Naar de bestseller van E.L. James is "Fifty Shades of Grey" zonder twijfel de beroemdste erotische film van het afgelopen decennium. Het boek, oorspronkelijk fanfictie van "Twilight", onderzoekt de BDSM-relatie tussen Christian Grey, een jonge miljardair, en Anastasia Steele, een studente. De film, die in 2015 uitkwam, was een commercieel succes ondanks gemengde kritieken over het script en de weergave van BDSM-relaties. De populariteit leidde tot een franchise van drie films, elk gebaseerd op de boeken in de serie.

 

After


"After", gebaseerd op de serie romans van Anna Todd, die ook begon als fanfictie geïnspireerd door One Direction's Harry Styles, vertelt het tumultueuze liefdesverhaal tussen modelstudente Tessa Young en de raadselachtige bad boy Hardin Scott. De film, die in 2019 werd uitgebracht, wist een overwegend tiener- en jongvolwassenenpubliek te boeien dankzij het gepassioneerde plot en de charismatische personages. Hoewel het door critici met gemengde kritieken werd ontvangen, wist "After" een trouwe schare fans te vestigen, wat leidde tot verschillende vervolgen.

 

365 DNI


"365 DNI" (365 dagen), gebaseerd op de roman van Blanka Lipińska, veroorzaakte heel wat opschudding toen het op Netflix werd uitgebracht. De film volgt een jonge Poolse vrouw, Laura, die wordt ontvoerd door Massimo, een Siciliaanse maffiabaas, die haar 365 dagen geeft om verliefd op hem te worden. De expliciete weergave van seksualiteit en de controversiële dynamiek van de relatie tussen de hoofdpersonen zijn alom bekritiseerd vanwege de mogelijke verheerlijking van het Stockholm-syndroom en huiselijk geweld. Niettemin trok "365 DNI" massaal de aandacht, werd het een heet gespreksonderwerp op sociale netwerken en bevestigde het de honger van het publiek naar controversiële en sensuele liefdesverhalen.

Erotische films gebaseerd op boeken zoals "Fifty Shades of Grey", "After" en "365 DNI" illustreren de diversiteit aan verhalen en thema's die in dit genre worden verkend. Deze films zijn vaak zowel geprezen als verguisd, en hebben het debat aangewakkerd over zaken als de weergave van seksualiteit en relaties in films. Ondanks de kritiek hebben ze een breed publiek gevonden, wat bewijst dat het erotische genre, mits goed uitgevoerd, de controverse kan overstijgen om een diepe snaar te raken bij publiek over de hele wereld. 

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:25 Knives Out Misdaadkomedie - 2:25 - Verenigde Staten - 2019 Tv-programma VTM2
20:30 Cruella Misdaadkomedie - 2:30 - Engeland - 2021 Tv-programma VTM
20:35 The Bank Job Thriller - 2:10 - Engeland - 2008 Tv-programma VTM3
22:45 Your Highness Avontuur - 1:55 - Verenigde Staten - 2011 Tv-programma VTM3
22:50 2012 Rampenfilm - 2:50 - Verenigde Staten - 2009 Tv-programma VTM2
23:15 Roxanne Film - 1:40 - Verenigde Staten - 1987 Tv-programma EEN
Series deze avond
20:20 NCIS Serie/Feuilleton - 0:55 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
20:40 Forh ret Misdaad - 1:45 - Denemarken Tv-programma CANVAS
23:00 NCIS Serie/Feuilleton - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
Talkshows & ontspanning
20:10 Vranckx Reportage - 0:30 - België Tv-programma CANVAS
20:25 Junior Bake Off Vlaanderen Ontspanning - 0:50 - België Tv-programma VIER
21:00 Homo universalis Spel - 1:00 - België Tv-programma EEN
21:05 Police Interceptors Ontspanning - 1:00 - Engeland Tv-programma VTM4
22:05 Police Interceptors Ontspanning - 0:55 - Engeland Tv-programma VTM4
23:00 Special Forces Ontspanning - 1:25 - België Tv-programma VTM
Sport
23:15 Sports Late Night Voetbal - 0:30 - België Tv-programma VIER

Reclame