Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Joker 2: Folie à Deux, waarom het langverwachte vervolg in 2024 teleurstelt?

Joker 2: Folie à Deux, waarom het langverwachte vervolg in 2024 teleurstelt?

Met slechts 40 miljoen dollar aan de Amerikaanse box-office bij de lancering en een wereldwijd totaal van 121,1 miljoen, voldeed de film niet aan de verwachtingen. Bovendien trok de film in de eerste week van de release twee keer minder bezoekers dan zijn voorganger. Een opvallende creatieve keuze, waarbij het muzikale aspect en het verhaal zonder spanning de toeschouwers lijken te frustreren.

Misleidende promotie en een verwarrende muzikale wending

Fans verwachtten een terugkeer naar de donkere sfeer van het eerste deel, maar “Folie à Deux” nam een onverwachte muzikale wending. Hoewel de aanwezigheid van Lady Gaga als Harley Quinn de interesse wekte, werden de muzikale scènes bekritiseerd vanwege hun gebrek aan energie en creativiteit. De gezongen nummers overtuigden niet, en sommige kijkers vonden dat de promotie van de film hun verwachtingen verkeerd had gestuurd. De muzikale scènes, als repetitief en visueel saai beoordeeld, wisten niet te boeien. Hoewel Lady Gaga aanwezig is als Harley Quinn, kon haar vocale talent deze scènes, die slecht in het verhaal waren geïntegreerd, niet redden.

Een verhaal zonder spanning en een onbegrepen auteur

De kern van de intrige draait om een proces dat lang en zonder echte spanning wordt ervaren, waarbij het lot van de Joker al vanaf het begin lijkt vast te staan. Dit gebrek aan spanning maakte de film moeilijk te volgen, met rechtbankscènes die als saai werden beschouwd. Dit vervolg, dat een diepere verkenning van het personage Arthur Fleck moest zijn, degradeerde hem helaas tot een slachtoffer van de omstandigheden, waardoor de complexiteit die het succes van het eerste deel maakte, verloren ging. Dit gebrek aan spanning werd verergerd door een “scenario-inconsistentie”: terwijl de eerste film Arthur Fleck als een complex figuur van waanzin voorstelde, reduceerde dit vervolg hem tot een simpel slachtoffer van de omstandigheden, een benadering die de fans verwarde.

Een onderbenutte cast

Ondanks de aanwezigheid van Lady Gaga werd haar personage Harley Quinn niet volledig benut, waardoor ze bijna werd teruggebracht tot een bijfiguur. De verwachtingen rond haar rol waren hoog, maar haar momenten in de film leken vaak los te staan van de hoofdverhaallijn. Hoewel haar vocale prestaties werden geprezen, waren ze niet voldoende om de zwaktes van het scenario te compenseren.

“Joker: Folie à Deux” stelde veel toeschouwers teleur door zijn gebrek aan samenhang en spanning. De film, die probeerde genres te mengen zonder ze volledig te beheersen, slaagde er niet in de essentie van het eerste deel vast te leggen, waardoor fans met een onbevredigd gevoel achterbleven.

 

 

Verwante artikels

VOD-releases die u niet mag missen in december

VOD-releases die u niet mag missen in december

Ontdek onze selectie van de beste VOD releases van de maand! Van spannende actie tot intens drama, ontdek de must-see films en series die beschikbaar zijn op verschillende VOD platforms.

Lees meer

Top 10 meest verwachte series in 2024

Top 10 meest verwachte series in 2024

Ontdek de Top 10 van meest verwachte tv-series van 2024, met een boeiend scala aan genres, van episch sciencefiction- en fantasy-avontuur tot historisch drama.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:35 Amsterdam Drama - 2:30 - Japan - 2022 Tv-programma VIJF
20:35 The Fate of the Furious Actie - 2:30 - Verenigde Staten - 2017 Tv-programma VTM2
20:35 The Proposal Romantische komedie - 2:10 - Verenigde Staten - 2009 Tv-programma VTM3
20:35 Danger Close: The Battle of Long Tan Oorlog - 2:10 - Australië - 2019 Tv-programma VTM4
22:45 Drop Zone Thriller - 2:00 - Verenigde Staten - 1994 Tv-programma VTM4
Series deze avond
20:05 Familie Dramatische komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
20:40 Sterregem Komedie - 0:35 - België Tv-programma VTM
22:45 Accused Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
Talkshows & ontspanning
20:00 De Tafel van Gert Debat - 1:15 - België Tv-programma VIER
20:35 De Afspraak Informatief - 0:45 - België Tv-programma CANVAS
20:45 112 Hulp is onderweg Reportage - 0:45 - België Tv-programma EEN
21:20 Het Vaticaan - De Staat van de Kerk Documentaire - 1:00 - België Tv-programma CANVAS
22:30 Stukken van Mensen Ontspanning - 1:15 - België Tv-programma VIER
23:05 Dat Eet Dan Gelukkig Zijn Ontspanning - 1:00 - België Tv-programma VTM2

Reclame