Aanmelden Ik heb een account Mijn account creëren
Menu Momenteel op TV
Mis nooit nog wat!
Schrijf u in en stel uw persoonlijke TV Gids samen

Top 5 LGBTQ+-vriendelijke films en series

Top 5 LGBTQ+-vriendelijke films en series
© split271992.gmail.com / Depositphotos.com

 

Films en televisieseries spelen een cruciale rol bij het weergeven van de verschillende facetten van de menselijke ervaring. Voor de LGBTQ+ gemeenschap is zichtbaarheid in de media essentieel. Hier is een selectie van vijf werken die opvallen door hun zorgzame en authentieke benadering van LGBTQ+ kwesties.

1. Blue is the Warmest Color (2013)


Blue is the Warmest Color, geregisseerd door Abdellatif Kechiche, is een aangrijpende film die het ontwaken in liefde en seks van hoofdpersoon Adèle onderzoekt. De film draait om de gepassioneerde relatie tussen Adèle, een schoolmeisje, en Emma, een kunstenares met blauw haar. Met meesterlijke prestaties van Léa Seydoux en Adèle Exarchopoulos behandelt de film zelfontdekking, de complexiteit van relaties en de uitdagingen van sociale en persoonlijke acceptatie. De emotionele rijkdom en diepgang van de personages maken dit een must-see LGBTQ+ film.

 

2. Call Me by Your Name (2017)


"Call Me by Your Name", geregisseerd door Luca Guadagnino, is een zomers liefdesverhaal dat zich afspeelt in Italië in de jaren '80. De film volgt Elio, een 17-jarige, en Oliver, een oudere Amerikaanse student, terwijl ze een intense en transformerende relatie ontwikkelen. Met uitstekende prestaties van Timothée Chalamet en Armie Hammer verkent de film de schoonheid en pijn van de eerste liefde. De gevoelige en esthetische weergave van homoseksuele liefde is alom geprezen.

 

3. Orange is the New Black (2013-2019)


"Orange is the New Black", gecreëerd door Jenji Kohan, is een baanbrekende serie voor LGBTQ+ vertegenwoordiging op televisie. De serie speelt zich af in een vrouwengevangenis en bevat een verscheidenheid aan LGBTQ+ personages, elk met complexe en genuanceerde verhalen. Van Piper Chapman tot Sophia Burset, de serie behandelt onderwerpen als genderidentiteit, lesbische en biseksuele relaties en de uitdagingen waar transgenders mee te maken krijgen. De serie wordt geprezen om zijn authentieke en diverse portrettering.

 

4. Moonlight (2016)


"Moonlight", geregisseerd door Barry Jenkins, is een unieke film die het leven volgt van Chiron, een jonge zwarte man, door drie cruciale fasen van zijn leven: kindertijd, adolescentie en volwassenheid. De film verkent zijn worsteling met zijn seksuele identiteit en zijn moeilijke omgeving in Miami. Met een poëtische regie en krachtige optredens won "Moonlight" de Oscar voor Beste Film en wordt erkend voor zijn gevoelige en eerlijke weergave van de LGBTQ+-ervaring in een vaak gemarginaliseerde gemeenschap.

 

5. Pose (2018-2021)


"Pose", gecreëerd door Ryan Murphy, Brad Falchuk en Steven Canals, is een televisieserie die zich richt op de New Yorkse ballroom scene in de jaren 1980 en 1990. De serie valt op door de cast van voornamelijk transgender acteurs en door het belichten van de uitdagingen en triomfen van de LGBTQ+ gemeenschap in die tijd. "Pose" behandelt thema's als de HIV/AIDS-epidemie, transfobie en veerkracht bij tegenslagen. De toewijding aan authenticiteit en representatie is alom geprezen.

Deze films en series vertegenwoordigen niet alleen de LGBTQ+ gemeenschap, ze bieden diepgaande en ontroerende verhalen die weerklank vinden bij een breed publiek. Ze dragen bij aan een beter begrip en acceptatie van de diversiteit van menselijke ervaringen en vieren liefde in al haar vormen. Of je nu op zoek bent naar een intense romance, een aangrijpend drama of een verkenning van veerkracht, deze werken bieden een waardevol inzicht in het leven en de uitdagingen van LGBTQ+ mensen.

Verwante artikels

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Top 3 films geregisseerd door Steven Spielberg

Als je aan Hollywoodcinema denkt, is het onmogelijk om niet aan Steven Spielberg te denken. De man die een film nalatenschap heeft gecreëerd die generaties lang zal blijven bestaan.

Lees meer

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

Christopher Nolan: meester van het filmische plot

In dit artikel laten we je onze top 3 zien van films geregisseerd door Christopher Nolan die volgens ons hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld.

Lees meer

Reclame

Films deze avond
20:30 Atomic Blonde Thriller - 2:10 - Verenigde Staten - 2017 Tv-programma VTM3
20:35 You Only Live Twice Dramatische komedie - 2:10 - Engeland - 1967 Tv-programma VTM4
23:30 Trapped Film - 7:45 - Duitsland - 2002 Tv-programma VTM2
Series deze avond
20:25 CSI: Vegas Misdaad - 0:50 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
21:15 CSI: Vegas Misdaad - 1:00 - Verenigde Staten Tv-programma VIJF
22:40 9-1-1 Drama - 1:05 - Verenigde Staten Tv-programma VTM3
22:45 Mr. Bean Serie/Feuilleton - 0:35 - Engeland Tv-programma VTM4
Talkshows & ontspanning
20:00 De goudvis Reportage - 0:50 - België Tv-programma EEN
21:00 Axel in Amerika Documentaire - 1:10 - België Tv-programma VIER
21:35 De Verraders: De Ronde Tafel Debat - 0:40 - België Tv-programma VTM
21:40 De Ideale Wereld Magazine - duiding - 0:45 - België Tv-programma EEN
22:10 Topdokters Ontspanning - 1:05 - België Tv-programma VIER
22:15 Alloo bij de Verkeerspolitie Ontspanning - 1:20 - België Tv-programma VTM
22:50 Zillion, the Lost Tapes Documentaire - 0:40 - België - 2023 Tv-programma VTM2
23:00 De popcast Muziek - 0:55 - België Tv-programma CANVAS
Sport

Reclame